ROGAČ – SUPERHRANA

Rogač – super hrana

Što je rogač i odakle dolazi?

Stablo rogača raste u mediteranskoj klimi, uključujući i južnu Europu, ali i sjevernu Afriku..Drevno stablo dobro raste u vrućoj mediteranskoj klimi, dobro se nosi s ekstremnim temperaturama i može preživjeti i vlažne i vrlo suhe vremenste uvjete.

Što je rogač?

Dva glavna sastojka mahunarki su kaša (90%) i sjeme (10%). Celuloza se stvara na 48-56% šećera, uključujući pretežno saharozu, glukozu, fruktozu i maltozu. Nadalje, kemijski sastav rogača, ovisno o vremenskim uvjetima i mjestu žetve, proizvodi oko 2-8% bjelančevina, bogat je vitaminima (A, B, B2, B3 , D), sadrži i minerale (kalcij, kalij, fosfor, magnezij, željezo, barij, bakar i nikl), aminokiseline (alanin, glicin, leucin, prolin, valin, a ponekad i tirozin i fenilalanin), polisaharide i antioksidante. Potonji se, međutim, nalaze samo u ljusci sjemena. Rogač ne sadrži oksalne kiseline.

Često je bogat škrobom, uljem i bjelančevinama. Štiti stanice od raka i drugih oblika mutacija.

Konačno, sadrži puno ugljikohidrata (šećera) i tanina. Osobito šećeri osiguravaju oblik i supstancu rogača, pa je kao takva jako dobra za emulgator u prehrambenoj industriji. Također je posebno pogodna za pse s mekanom stolicom i problemima u crijevima

Konkretno, tanini rogača se ne vežu proteine ​​poput nekih tanina, tako da tijelo proteine ​​maksimalno apsorbira. Rast bakterija u crijevnom sustavu inhibira se jedenjem rogača. Obje ove činjenice vrlo pozitivno utječu na probleme sa stolicom, posebno proljevom i rješavaju ovaj problem u vrlo kratkom vremenu.

CHAMP Dogfood koristi rogač za emulgiranje i zaštitu od raka. Dokazan pozitivan učinak na kožu, visok sadržaj vitamina i minerala razlozi su zbog kojih je  rogač postao superhrana.

Odgovori