ZAŠTO PAS JEDE TRAVU?

Pas jede travu pa je neprobavljenu povrati, ili iz zaigranosti ili nadoknađuje nutrijente? Kada biste se trebali zabrinuti i poduzeti nešto?

Štenci, a ponekad i odrasli psi jedu travu iz zaigranosti, to je jedan od načina igre. To nije problematično ako trava nije tretirana pesticidima. 

Ponekad grickaju travu jer im zaista može nadoknaditi neke nutrijente važne za probavu, i to nije zabrinjavajuće.

Što poduzeti ako pas često jede travu?

Ako pas često jede travu, da bi je povratio, to obično ukazuje na neki problem sa želucem i / ili crijevima. 

Ako niste primjetili neke druge promjene ili neugodnosti (gubitak kilograma, ili proljev, često povraćanje hrane, povraćanje hrane na prazan želudac, promjene u ponašanju) za početak promijenite prehranu. 

Lako probavljiva hrana za osjetljive pse

Možete izabrati lako probavljivu hranu za osjetljive pse na bazi riže s janjetinom za odrasle pse Champ janjetina i riža za odrasle pse ili Dr.Clauder`s Sensitive adult janjetina i riža  ili ako se radi o štencima Dr.Clauders Junior Sensitive Losos i riža

Ako su takve tegobe privremene, nakon šo prođu, možete se vratiti uobičajenoj suhoj hrani ili mesnim konzervama, ovisno o dobi, razini aktivnosti i ostalim potrebama vašeg psa.

Kada psa treba odvesti veterinaru?

Ukoliko se stanje ne promjeni, i vaš pas i dalje jede travu da bi je povraćao, to ukazuje da najvjerojatnije ima neki problem s probavom, i obavezno biste trebali zatražiti pomoć veterinara.