PASMINA STARA PREKO 400 GODINA

Tajlandski gonič (Thai Ridgeback ) podrijetlom je iz Tajlanda. Uzgajani su prije više od 400 godina kao psi čuvari na farmama, lovci na divlje svinje, i otrovne kobre, po čemu su osobito poznati. Odani su, vole provoditi vrijeme s članovima obitelji. Ponašaju se jako zaštitnički, sumljičavi su prema strancima, žilavi su, budni, aktivni i vrlo okretni.

PUNO AKTIVNOSTI I RANA SOCIJALIZACIJA

Tajlandski gonič treba socijalizaciju  od rane dobi. Budući da su uzgajani kao psi čuvari, bit će nepovjerljivi prema strancima, pa čak i agresivni ako nisu pravilno socijalizirani.

Međutim, kad je pravilno treniran i socijaliziran, Tajlandski gonič čini odanog kućnog ljubimca.

Zahtijevaju duge šetnje i puno vježbanja. U stanu će vam biti sve dok ih izvodite u šetnju i redovno se igrate s njima, jer ako im vi ne nađete zabavu, naći će je sami, a to vam se nikako neće svidjeti.

Imajte na umu da je Tajlandski gonič kao pasmina uzgajan u toploj klimi da mu je zimi potrebna toplina, i kaputić za boravka na otvorenom.

JE LI TAJLANDSKI GONIČ PAS ZA VAS?

Danas je Tajlandski gonič većinom u svojstvu psa-pratitelja. Uzgajani su za lov I čuvanje, te njihovi prirodni instinkti nisu nestali. Koliko god vam se svidi, Tajlandski gonič nije za vas ako prije niste bili vlasnik psa, jer ga nije jednostavno trenirati. Njemu treba iskusan, strpljiv i dosljedan vlasnik koji dobro razumije odgoj i ponašanje psa.

Ako je dobro odgojen i pravilno socijaliziran Tajlandski gonič je drag i odan ljubimac, ali i zaštitnik svoje obitelji, uvijek pomalo sumnjičav prema strancima

 

SKLADAN, MIŠIĆAV, SNAŽAN, PREKRASAN

Tajlandski gonič ima mišićavo snažno tijelo prekrivenog gustom dlakom. Jezik im može biti pjegavi, sivi i plavi, a boje dlake uključuju crnu, plavu, crvenu i žutu. Uši su velike, postavljene visoko, trokutastog oblika, izbočene i nagnute prema naprijed. Tajlandski gonič ima tamne oči bademastog oblika. Rep je u dnu gust i sužava se do vrha.

 

PRAVI LJEPOTAN MEĐU PASMINAMA

Njegova građa tijela, snaga, držanje i cjelokupan izgled je zaista impresivan, on je totalno cool i pravi ljepotan među pasminama.

 

Tako aktivnom psu potrebno je više energije iz hrane, te bi mu bilo dobro davati hranu za aktivne i vrlo aktivne pse  Champ ili Dr.Clauder`s

Odgovori